Malende Molens in Oost-Vlaanderen
De vereniging Oost-Vlaamse Molens vzw wil graag via zijn website reclame maken voor de molens en molenaars die 'actief' malen op hun molen. Hieronder kan u een lijst vinden met molens waarop gemalen wordt.
Schelderomolen te Schelderode (Merelbeke)
Schelderodemolen
Stenen bergmolen
Schelderode - Merelbeke

In de Schelderomolen wordt elke tweede zondag van de maand (van 14u-18u) een verkoopzondag gehouden. Wij vinden het zeer fijn dat u bestelt via telefoon (Paul: 0485/969309) of e-mail (schelderomolen@hotmail.com). Vooraf bestellen maakt het voor ons zeer gemakkelijk om te kijken wat en hoeveel er is besteld, dus hoeveel grondstoffen we moeten aankopen bij de graanhandelaar en hoeveel we moeten malen.

De bestellingen worden aanvaard tot de woensdag voor de verkoopzondag. Bestellingen die later binnenkomen, kunnen we niet meer klaarmaken. U moet weten dat wij afhankelijk zijn van de weersomstandigheden en dat het malen volledig vrijwilligerswerk is. Sommige producten, zoals raszuivere spelt, hebben we slechts in voorraad, als ze op voorhand besteld worden.

Vooraf bestellen is ook gemakkelijker voor u, want u hoeft niet in de rij te staan om bediend te worden.

Uw meester-molenaars,

Paul VERSCHELDEN, Carlos DHONDT, Lorenzo DE BUYSERIE en Kathleen VAN ESSCHE


Onze KWALITEIT:
Onze PRODUCTEN:
Artemeersmolen te Poeke (Aalter)
Artemeersmolen
Stenen bergmolen
Poeke - Aalter

Op de Artemeersmolen in het Oost-Vlaamse dorpje Poeke herleeft, onder de handelsnaam FLOURPOWER, het eeuwenoud molenaarsambacht in moderne stijl...
Ons molenaarsbedrijf is als laatste professioneel geëxploiteerde windmolen in Oost-Vlaanderen dé referentie voor bakkerijen en thuisbakkers als het gaat om écht ambachtelijk geproduceerde melen van ecologische en/of conventionele teelt. Ze staat dan ook symbool voor een respectvolle omgang met ons milieu én cultureel erfgoed in een professioneel kader. Wij beschikken over een volledig op consumptiegemaal ingerichte windmolen met een (huidige) jaarproductie van bijna 80 ton aan authentieke molenprodukten; daarom durven wij gerust stellen: voor échte kwaliteit moet u als (thuis)bakker bij ons zijn!
Voor al onze (volkoren)melen, bloem en broodbakmixen gebruiken wij enkel kwaliteits-grondstoffen. Door deze keuze kunnen wij de toevoeging van verbeteraars (zoals tarwegluten) tot een minimum beperken zonder dat de bakwaarde (en uw brood) van mindere kwaliteit wordt. Voor ons 'ecologisch' gamma werken wij samen met lokale agrariërs (oa De Wassende Maan) welke het bio-lastboek toepassen op hun teelten.

Onze molen produceert volgens de Belgische richtlijnen voor levensmiddelen en eveneens volgens de ACS-codex van het AKG (Vo.(EG) Nr.852/2004) (AKG 01/2009).

Registraties:
* FAVV-vestigingseenheidnummer 2.211.548.134 , FAVV-toelating 1.2 - AER/OVL030485 'Inrichting voor de productie, verwerking en het in handel brengen van voedingsmiddelen'
* ondernemingsnummer BE.0847.877.790 (KBO)

De molenwinkel is geopend voor particuliere verkoop: iedere dinsdag van 10 tot 16u en zaterdag van 10 tot 17u
Adres: 'de Artemeersmolen', Artemeersstraat 14a, 9880 Poeke (Aalter)
www.flourpower.be
Verantwoording
Oost-Vlaamse Molens vzw is niet verantwoordelijk voor de informatie die hierboven vermeld wordt.